Tuesday, January 15, 2019

Dummy Food Cheese Omlete Kibocheese

Seharusnya saya post dummy food ini akhir bulan Desember 2018. Tepat sebelum malam natal karya ini selesai juga. Tapi karena beberapa hal, rasanya mau buka blog nggak sempat lagi. 

Nah hari ini mumpung nungguin clay yang sedang dioven, kupost deh daripada ketunda lagi.

Food replika/ dummy food atau fake food ini adalah replika dengan skala 1:1 dengan makanan aslinya, jadi bukan miniatur ya. kalau miniatur, skala ukurannya diperkecil, sedangkan ini bentuk dan ukurannya sama persis dengan aslinya. Khusus KuroHouseofCraft, dalam pembuatannya lebih banyak handmade dengan memperhatikan detailnya, jadi pembuatan tekstur dan bentuknya banyak menggunakan tangan baik langsung maupun dengan tools/alat-alat khusus untuk sculpting dsb. Kenapa sih nggak pakai resin/karet/fiber dan sejenisnya? karena saya sementara ini memperhatikan masalah kesehatan dan kualitas tentunya. Jadi memang kalau pesan, mau detail, mau bagus, mau menarik pembeli..ya pastinya harus antri sesuai jadwal dan sabar ya :)

hayo.. siapa yang mau makan kue-kue yang enak ini? langsung aja ke kibocheese yang ada di mall-mall yang ada di Jakarta (jangan lupa intip instagramnya dulu ya) Sukses buat Kibocheese. ini Omletenya enak beneran lho.

Jangan lupa follow juga instagram https://www.instagram.com/kurohouseofcraft/ happy new Year 2019!




Tuesday, November 27, 2018

Dummy Food Indonesia Peking Duck by KuroHouseofCraft



This is end of November 2018 and soon we will start new year 2019, time flies so fast and what I do still finishing some dummy foods project. 

This is one of the latest arts I finished this end 2018. Replica of roasted peking duck from Sapo Oriental restaurant. Is it look crunchy outside and delicious? Making it..really need so much mood, because its size is about 40 centimeters with details of head and skin. Also it must suit with the hanger. I completely did it without any mold and its is full sculpting. Huff what a big complicated project but still I'm very happy when it done well.  


Dummy Food Indonesia Roasted Peking Duck by KuroHouseofCraft

I am my self, I like peking duck. It sooo delicious, imagine the crispy of the skin, tasteful meat, thin skin of the roll and the sauce.. yummy.  :D

ok. I'm hungry now, see you guys..

Monday, October 8, 2018

Wedding couple figures on Terrarium by KuroHouseofCraft

I always happy to make couples, specially for wedding day I don't know why, making things for wedding makes me feeling love and hope

Today I will post my sister in law request for her engagement day. A wedding couple polymer clay figure in hexagonal terrarium with pink flowers. And I made it GLOW In The Dark ... 

Congratulations my sister, I hope everything best for your engagement day, the wedding and your marriage life. God bless you

Wedding couple figures on Terrarium by KuroHouseofCraft

Wedding couple figures on Terrarium by KuroHouseofCraft

Wedding couple figures on Terrarium by KuroHouseofCraft

Wedding couple figures on Terrarium by KuroHouseofCraft

Glow in the Dark. Wedding couple figures on Terrarium by KuroHouseofCraft


Tuesday, September 25, 2018

Panakawan Javanese Wayang Miniature Clay Thimble

I remember when I was a kid, there was comedy program on TV called Ria Jenaka. It presented comedians of Panakawan. I was not fan of it because its not really fun for me and not cute at all. (sorry) But here I am, I just understand what is Panakawan. If you know Javanese wayang, Panakawan is one of its. I am super proud of this Java heritage.


The Panakawan Miniature of Javanese Wayang on Thimble by  KuroHouseofCraft

This is from wikipedia: "Punokawan or panakawan or panakavan (phanakavhan) are the clown servants of the hero. There are four of them – Semar (also known as Ki Lurah Semar), Petruk, Gareng and Bagong. Semar is the personification of a deity, sometimes said to be the dhanyang or guardian spirit of the island of Java. In Javanese mythology, deities can only manifest themselves as ugly or otherwise unprepossessing humans, and so Semar is always portrayed as short and fat with a pug nose and a dangling hernia.

His three companions are his adopted sons (I just know it.. they are his adopted sons hehe), 
They given to Semar as votaries by their parents. Petruk is portrayed as tall and gangling with a long nose, Gareng as short with a club foot and Bagong as obese." if you want to know further more then google it.



The Panakawan Miniature of Javanese Wayang on Thimble by  KuroHouseofCraft


One of my craft friends ask me to make the miniature of the Panakawan complete with gamelans (Java music instruments) on the thimble. Since its very creepy actually for me, I want to made it more cute. I remember their face is white and red lips and their funny hair style, so I made it.

This miniatures made of Cernit polymer clay and I used WPO polymer clay varnish to give glossy looks. if you see the batik, I use polymer cane technique with asoka flowers inspiration. I use white, gold, brown and black combinations. I think making cane is quite addictive lol


So.. Enjoy my miniature, hope you like it. Please follow my instagram kurohouseofcraft


The Panakawan Miniature of Javanese Wayang on Thimble by  KuroHouseofCraft


Thursday, September 13, 2018

Dummy Food Emping Balado by KuroHouseofCraft

Bicara soal keripik, Indonesia adalah negara yang memiliki banyak sekali snack berupa keripik dan kerupuk. Satunya adalah emping, yang terbuat dari biji tanaman melinjo. 
Emping biasanya dipakai untuk menemani makan gado-gado dan aneka soto, tapi bisa langsung juga dicemil. 

Saya tidak menyangka tiba akhirnya bikin dummy makanan berupa keripik ini. Yang jadi spesial, biasanya emping yang manis pedas yang disebut juga Emping balado ini ukurannya kecil-kecil sekitar 3-4 cm, tapi ini dibikin jumbo jadi sekitar 14-15 cm diameternya. Hm.. yang makan jadi puas deh.. hihi sekali ambil besar..

Bikin dummy food/replika emping ini kesulitannya adalah di pori-porinya itu karena harus terlihat mekar dan renyah. Juga pewarnaan dari gula baladonya.. 
Tapi seneng deh bisa bikin salah satu snack kebanggaan Indonesia. Emping balado ! kres kres..enaknya..

Food replica emping balado @ KuroHouseofCraft




*** Food Replica / Dummy Food Indonesia / Fake Foods Indonesia / Kerajinan tangan / Seni clay Indonesia / Dummy Makanan ***



Saturday, September 1, 2018

Dummy Food Patatos French Fries by KuroHouseofCraft

"Kentang goreng adalah hidangan yang dibuat dari potongan-potongan kentang yang digoreng dalam minyak goreng panas. Di dalam menu rumah-rumah makan, kentang goreng yang dipotong panjang-panjang dan digoreng dalam keadaan terendam di dalam minyak goreng panas disebut French fries. Kentang goreng bisa dimakan begitu saja sebagai makanan ringan, atau sebagai makanan pelengkap hidangan utama seperti bistik, hamburger, fish and chips dan currywurst." (sumber: wikipedia)

Siapa yang nggak suka french fries? snack jaman old sampai jaman now dan jaman future ini akan selalu jadi kesukaan kita. 

Udah lama nggak bikin dummy food <replika makanan> french fries, kali ini KuroHouseofCraft bikin yang ukurannya jumbo. Ukurannya -+ 30 cm panjangnya... hmm enak deh kayak nggak habis-habis kalau dimakan, eits ini clay ya.. bukan kentang asli hihi.. kalau mau aslinya, beli aja di Patatos yang ada di Malang, Jawa Timur langsung aja check ke instagramnya @patatos.id



Dummy Food Patatos French Fries by KuroHouseofCraft

Dummy Food Patatos French Fries by KuroHouseofCraft
Dummy Food Patatos French Fries by KuroHouseofCraft

Ohya yang mau follow instagram saya langsung aja Follow KuroHouseofCraft di Instagram

Terimakasih PATATOS dan semua readers. see you

Monday, August 27, 2018

Dummy Food of Martabak Puas Roti John by KuroHouseofCraft

Hi Welcome again in my blog, this is 27 August 2018 where Indonesia has many visitors from abroad because we are now held on Asian games 2018 Jakarta-Palembang. I am so proud of being Indonesian because beside enjoying sports, you visitors can enjoy the rich of Indonesian culinary. We have super a lot yummy foods beside nasi goreng and rendang. Indonesia has multi food cultures that you can't ever imagine of how beautiful and how yummy it is. 

So now, I would like to give you one of special snacks of Indonesia. Called Martabak Telur, it is actually a food from middle east culture but here in Indonesia it has lighter taste and meaty. Some eggs plus onion leaves, herbs, chops of beef/lamb (now tuna also), covered with thin crispy martabak skin, and you can eat with sauce and fresh pickles also chilli. the taste so yummy, the regular one is look like this.

Martabak of Martabak Puas
And last month I have the chance of making it as my food replica but it has special way to eat. Martabak that cooked with 30 cm long bread with vegetables and covered with mozzarella cheese. Looks so yummy.. If you want the real taste, buy at martabak puas
Because this in the picture is not real one, I make this from clay. Yes, it is clay. combinations of air dry clay and oven baked polymer clay. 



KuroHouseofCraft dummy food of Martabak Roti John Mozzarella

KuroHouseofCraft dummy food of Martabak Roti John Mozzarella

Welcome to Indonesia for all visitors and enjoy Indonesian foods. Ow and dont forget to follow my instagram KuroHouseofCraft